Allt om influencers

Publicerad av

Ordet influencer är ett relativt nytt begrepp och blir direkt översatt till svenska påverkare. En influencer arbetar med sociala medier och delar med sig av sina liv.

Det är ofta många personer som följer dessa personer och både gillar och kommenterar de inlägg som dyker upp i flödet. En influencer tjänar pengar genom att företag köper annonsplats på deras sociala medier. Det ska alltid framgå tydligt att det är ett samarbete med ett företag och dess produkt. Produkterna kan variera i allt från kläder och smink till mat eller en tjänst. Influencern kan skriva ett inlägg om att denne har tvättat håret med ett nytt schampo som var otroligt bra, och alla följare får 10% rabatt om man handlar och uppger en viss kod.Företaget behöver inte själv arbeta för att ta fram en annons och annonsen vänder sig då direkt till deras målgrupp. Hur mycket en influencer tjänar per inlägg som innehåller reklam kan variera från små pengar till betydligt större summor, allt beror på hur stor och framgångsrik influencern är. Arbetet i sig kräver att man ständigt uppdaterar, inspirerar och fångar läsaren. Det är viktigt att tänka på hur man uttrycker sig och vad man har på sig. Följarna är ofta en väldigt trogen skara som snabbt kan påpeka om en influencer frångår sina normala ramar.Då och då händer det att en influencer hamnar i blåsväder och det blir genast stora rubriker i tidningen. Det kan handla om att man väljer att ha en skinnjacka i äkta skinn på sig som får många att reagera starkt. Snabbt behöver man då se till att gå ut med en ursäkt och vara ödmjuk i att man gjort fel. En influencers liv kan på många sätt se fantastisk ut genom att gå på olika galor och äta god mat. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det är vad som visas utåt, det är mycker arbete bakom och det är svårt att ta ledigt.

Hur blir man en influencer?

vara aktiv på sociala medier men inte för mycket

För att bli en influencer krävs att man är beredd att arbeta mycket hårt. Det är också viktigt att man hittar sin egen nisch och på något sätt sticker ut från mängden. Kanske handlar livet om hästar och skönhet eller simning och kost. Nästa steg är att sedan se till att personer börjar och följa en på sociala medier. In och kommentera hos andra och skapa ett intresse för att också besöka din sida tillbaka. Att anordna små tävlingar på sociala medier är alltid väldigt populärt. Genom att följa din sida och dela tävlings inlägget så kan de ha chans att vinna en härlig goodiebag eller liknande. Sidan får då spridning och ett intresse kommer att finnas.Nästa steg som är viktigt är att vara aktiv på sina sociala medier, men inte för aktiv. Dyker det upp nya bilder och inlägg varje timme så kommer folk att tröttna liksom om det kommer upp väldigt sällan. Det gäller att hitta en bra balans och ton för att inspirera andra personer på bästa sätt.