Din hemsida kan bli fantastisk

Publicerad av

Vad är det som trendar när det kommer till webbdesign under 2018? Det är vad många idag frågar sig och som tur är har vi svaren! På den här hemsidan har vi redan skrivit fler artiklar kring det här ämnet och för dig som vill veta vad du behöver göra för att skapa en så bra hemsida som möjligt så är de här artiklarna något du bör läsa. Med det sagt fortsätter vi med våra tips kring vad du ska tänka på för att få en så bra hemsida som möjligt.

Extrem minimalism trendar

Under 2016 såg vi en trend som började att försvinna. Men i år är den tillbaka med full kraft. Vi pratar så klart om extrem minimalism. Förutom att de är korta och koncisa så berättar de precis vad du vill få sagt för dina kunder på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Extrem minimalism är helt enkelt idén att på ett sådant litet sätt som möjligt generera ett kraftfull meddelande till dina besökare. Beroende på vilken industri och vad för personer du försöker att attrahera kan det här komma att variera. Men det är viktigt att du inte gör din sina överflödig med information, bilder, och videos utan håller det så litet som möjligt.

Variera formatet nu!

Är du också trött på hemsidor som följer det klassiska mönstret av text som placeras från vänster till höger? Det är vi också. Och det här har kommit att förändras under året. Vi har sett flera företag och hemsidor som har varierat med sitt format. Vad sägs om att placera texten i en pyramidform, eller helt enkelt gå från toppen till botten? Det här är ett enkelt men kraftfullt sätt för dig att sticka ut och göra det svårt för dina besökare att tappa intresset i vad du har att erbjuda genom att ändra designen och formatet på dina hemsidor. Det kanske inte kommer att fungera beroende på vilken bransch ditt företag är inom. Men jobbar du inom en bransch som är kreativ så är det här sannerligen något du bör ha i ditt bakhuvud.

Att använda sig av illustrationer

Att använda sig av illustrationer är även det ett sätt du kan med enkelhet reflektera ditt varumärkes unika personlighet och ton. Men först i år kom det att börja trenda på allvar. Genom att använda sig av olika typer av stilar – till exempel tecknade serier, kan din hemsida få en unik touch och en unik personlighet. Det porträtterar ditt varumärke som mer lekfullt och enkelt, snarare än allvarligt och svårtolkat. Det betyder inte att du ska skoja bort när det gäller som mest. Använd dig därför av en tydlig CTA så dina besökare vet vad de ska göra efter du har fångat deras uppmärksamhet.  Efter du har läst samtliga av våra artiklar angående det här ämnet hoppas vi självklart på att du har lärt dig något kring vad du kan göra för att få en så bra hemsida som möjligt. Men det finns ännu fler tips och trix du kan ta del av om du söker runt på internet.