Mest Kända Youtubers

Publicerad av

På Youtube kan man kostnadsfritt dela med sig av sina videoklipp men också titta på andras.

Det är okej att ladda upp vilket material man vill så länge man är villig att följa alla Youtubes lagar. Mycket har hänt sedan Youtube grundades 14 Februari 2005. Idag finns bland annat Youtube premium (tidigare Youtube red) som innebär att man betalar en månadskostnad varje månad för att sedan kunna kolla vissa klipp som inte är gratis samt att titta på serier som finns i Youtube premiums utbud. En annan stor skillnad från när Youtube grundades är att många idag jobbar med Youtube och är alltså en Youtubers vilket i kort innebär att man aktivt laddar upp videoklipp på sin kanal där tittarna bland annat får följa personen som äger kanalens liv. Många av de stora kanalerna på Youtube är nischade vilket innebär att de för mesta dels följer ett visst tema i sina videor så som att spela olika dataspel på sin kanal, recenserar film eller varför inte lagar mat. Vilka är några av de kändaste personligheten på Youtube?

PewDiePie är idag störst på Youtube med mer än 100 miljoner prenumeranter. PewDiePie vars riktiga namn är Felix Kjellberg är en Youtube personlighet född 1989 från Göteborg men som idag bor i England. Han var varit aktiv på Youtube sedan 2010.

Shane Dawson är en amerikansk Youtube personlighet född 1988. Han var varit aktiv på Youtube sedan 2008 då han började karriären med att göra sketcher men är idag mer känd för att göra videor om olika konspirationsteorier. Han har idag mer än 22 miljoner prenumeranter. Jake Paul är en amerikans Youtube personlighet född 1997 som fick sitt genombrott genom den fördetta appen vine. Han har varit aktiv på Youtube sedan 2013 och har idag mer än 19,5 miljoner som följer hans kanal. Hans storebror Logan Paul har också en stor kanal på Youtube och de har även kanalen Jake ’n Logan tillsammans som de skapade Maj 2019.

Vlad and Nikita är två Youtube personligheter som är bröder, 4 och 6 år gamla. De har varit aktiva på Youtube sedan 2018 och har idag nästan 27 miljoner prenumeranter.  HolaSoyGerman eller JuegaGerman är en Youtube personlighet från Chile född 1990 som startade sin kanal 2011. Han var den första på Youtube med två kanaler med mer än 10 miljoner prenumeranter (idag 39,8 och 36,6 miljoner prenumeranter). Liza Koshy är en amerikansk Youtube personlighet född 1996. Hennes karriär började på vine innan hon bestämde sig för att starta en kanal på Youtube. Hennes kanal har idag mer än 17 miljoner prenumeranter. Förutom att ha en stor kanal på Youtube så är hon även skådespelare och programledare. Rosanna Pansino är en amerikansk Youtube personlighet född 1985. Hon är främst känd för hennes serie ‘Nerdy Nummies’ viket är en av de kändaste serierna på Youtube om bakning. Hon har varit aktiv på Youtube sedan 2010 och hade tidigare planer på att bli skådespelare.