NYHETER

Allt om influencers

Publicerad av den aug 19, 2019 i Media | Kommentarer inaktiverade för Allt om influencers

Allt om influencers

Ordet influencer är ett relativt nytt begrepp och blir direkt översatt till svenska påverkare. En influencer arbetar med sociala medier och delar med sig av sina liv. Det är ofta många personer som följer dessa personer och både gillar och kommenterar de inlägg som dyker upp i flödet. En influencer tjänar pengar genom att företag köper annonsplats på deras sociala medier. Det ska alltid framgå tydligt att det är ett samarbete med ett företag och dess produkt. Produkterna kan variera i allt från kläder och smink till mat eller en tjänst. Influencern kan skriva ett inlägg om att denne har tvättat håret med ett nytt schampo som var otroligt bra, och alla följare får 10% rabatt om man handlar och uppger en viss kod.Företaget behöver inte själv arbeta för att ta fram en annons och annonsen vänder sig då direkt till deras målgrupp. Hur mycket en influencer tjänar per inlägg som innehåller reklam kan variera från små pengar till betydligt större summor, allt beror på hur stor och framgångsrik influencern är. Arbetet i sig kräver att man ständigt uppdaterar, inspirerar och fångar läsaren. Det är viktigt att tänka på hur man uttrycker sig och vad man har på sig. Följarna är ofta en väldigt trogen skara som snabbt kan påpeka om en influencer frångår sina normala ramar.Då och då händer det att en influencer hamnar i blåsväder och det blir genast stora rubriker i tidningen. Det kan handla om att man väljer att ha en skinnjacka i äkta skinn på sig som får många att reagera starkt. Snabbt behöver man då se till att gå ut med en ursäkt och vara ödmjuk i att man gjort fel. En influencers liv kan på många sätt se fantastisk ut genom att gå på olika galor och äta god mat. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det är vad som visas utåt, det är mycker arbete bakom och det är svårt att ta ledigt.

Hur blir man en influencer?

vara aktiv på sociala medier men inte för mycket

För att bli en influencer krävs att man är beredd att arbeta mycket hårt. Det är också viktigt att man hittar sin egen nisch och på något sätt sticker ut från mängden. Kanske handlar livet om hästar och skönhet eller simning och kost. Nästa steg är att sedan se till att personer börjar och följa en på sociala medier. In och kommentera hos andra och skapa ett intresse för att också besöka din sida tillbaka. Att anordna små tävlingar på sociala medier är alltid väldigt populärt. Genom att följa din sida och dela tävlings inlägget så kan de ha chans att vinna en härlig goodiebag eller liknande. Sidan får då spridning och ett intresse kommer att finnas.Nästa steg som är viktigt är att vara aktiv på sina sociala medier, men inte för aktiv. Dyker det upp nya bilder och inlägg varje timme så kommer folk att tröttna liksom om det kommer upp väldigt sällan. Det gäller att hitta en bra balans och ton för att inspirera andra personer på bästa sätt.

Om influencer

Publicerad av den jun 28, 2019 i Media | Kommentarer inaktiverade för Om influencer

Om influencer

Att vara en influencer betyder att personen i fråga med sina sociala kanaler motiverar samt inspirerar sina “fans”. Dessa offentliga personer kan skriva om allt ifrån sin vardag och tankar som uppstår till vilka skor som är snyggast på marknaden just nu. Ofta har influencers något att göra med rörliga eller icke rörliga bilder, genom dessa bilder erbjuds läsarna, eller fansen som man också kan kalla dem, en inblick i personen som är influencers liv. Dessa influencers har byggt upp ett starkt förtroende till sina läsare eller prenumeranter. Yrket att vara influencer har inte funnits jättelänge, utan har fullständigt blommat ut de senaste åren. Några av de allra största personer som blev influencers precis när yrket kom till i Sverige är Isabella Löwengrip, aka Blondinbella samt Kenza Zouiten som enbart går under namnet Kenza i influencer världen. När man är influencer kan man använda sig utav flera olika plattformar, det vanligaste var i början att blogga. Nu är även youtube samt instagram två mycket viktiga komponenter i yrket. Näst intill alla former av sociala medier är bra plattformar för influencers att arbeta med. Vad man även glömmer är att det oftast tar flera år att bygga upp en så trogen fanbase så att man kan leva på yrket.

Kända svenska influencers

Molly Rustas är en tjej ifrån Dalarna som fullständigt florerar i influencer branschen. Hon har precis köpt sig en 24 miljoners lägenhet med sin ganska så nya och rika pojkvän Ross. Denna tjej har bloggat flitigt sedan cirka 10 år tillbaka och har då byggt upp sitt nätverk av fans och trogna läsare. Man kan hitta Molly på hennes blogg, youtube kanal samt instagram. När hon blev en ordentligt stor influencer så har hon även gjort samarbeten med Safira där hon designat flertalet smyckeskollektioner. Nu i veckorna väntas även släppet av hennes kollektion av badkläder i samarbete med Chiquelle.

Bianca Ingrosso är en annan gigant inom influencer yrket. Bianca är ett kändisbarn med hög arbetsmoral. Denna tjej har varit i “the public eye” sedan hon var ett litet barn och utnyttjat detta genom att för flertalet år sedan slå in en fot i influencers branschen. Nu har hon byggt upp ett imperium. Man kan hitta Bianca på instagram samt youtube och på hennes blogg, som hon för tillfället tagit en paus ifrån då tiden inte räcker till. Dessutom så har hon en podd med sin bästis Alice Stenlöf, Har du sagt A får du säga B. Dessa kollegor hade nyligen en prisad live podcast där de fyllde Globen i Stockholm. Förutom att vara influencer är hon en entreprenör med egna företag, CAIA samt Bianca by Bianca Ingrosso.Förutom sina egna företag så har hon gjort flertalet design samarbeten med andra företag.

Maja Nilsson Lindelöf är en influencer som slagit igenom ordentligt senaste två åren. Hon är en livsstils och mode bloggare som man även kan hitta på instagram samt youtube. Hon har även haft en podcast med Sanna Dahlström, denna hette Livet på läktaren. Maja fick alldeles nyligen barn med sin make, Victor Nilsson Lindelöf, och har därför behövt skjuta upp många samarbeten med stora företag. Det ryktades om att hon skulle få designa en egen kollektion kläder med ett företag innan det blev känt att hon var gravid.

Svenska youtubers

Publicerad av den apr 12, 2019 i Media | Kommentarer inaktiverade för Svenska youtubers

Svenska youtubers

Idag är det populärt att både sitta och titta med att även producera vloggar och lägga ut på Youtube. En vlogg innehåller händelser i videoformat som man filmar med en så kallad vloggkamera, man redigerar och klipper ihop en film och sedan postar den på Youtube för att andra ska kolla på den.
Blir man en stor Youtuber så tjänar man pengar på detta och kan alltså försörja sig på detta viset. Till och med priser för olika kategorier delas ut i Guldtuben.

Det finns flera framgångsrika youtubers idag

Helen Torsgården är en av de populäraste youtubern och hon lever ihop med sin fästman Oscar och sina 2 döttrar Selma och Svea.
Dem bor i ett hus straxt utanför Sunne på en gård och en hel del djur bland annat får, getter, katter och höns.

Helen vloggar om allt möjligt som händer i hennes liv, dels om båda sina graviditeter där hon blev gravid med Selma, efter den graviditeten så planerades det för bröllop vilket de fick ställa in för när Selma bara var 9 månader så var hon gravid igen med Svea, under den senare graviditeten så bröt Helen sitt ben och det var en tuff tid för henne och Oscar. Renoveringar i huset både stora som små och även tillfälliga uppiffningar sker ofta på hennes kanal. Paret hade en webbutik förut där de sålde väskor, klockor, kläder, plånböcker och lite annat smått och gott, den webbutiken har de på gården i deras magasin som de kallas byggnaden för. Denna verksamhet fick de lägga lite på is då barnen kom. Oscar är pappaledig och Helen jobbar med youtube.

Gustav och Johanna är två andra youtubers som på grund av Jocke och Jonna började vlogga. De är även goda vänner med Jocke och Jonna och de umgås så ofta de kan. Gustav äger en målerifirma ihop med sin pappa och Johanna jobbade förut på Lyko i Linköping där de också bor. Johanna sa upp sig från Lyko och ägnar nu all sin tid åt att vlogga. De har en hund som heter Tyra. Dessa youtubers vloggar också om allt möjligt och de spelar in väldigt mycket tävlingar eller challage som det heter i vloggvärlden. En video med material på sådär 2-4 timmar tar cirka 3-6 timmar att redigera och klippa ihop till en vlogg som då bara kanske är 20-40 minuter lång när den är färdig. Detta är alltså ett heltidsjobb och man tjänar på antalet visningar man får och inte själva innehållet. Ett sätt att locka tittare är ju såklart rubriken till vloggen, vm intresserar sig av en vlogg som heter ”farmor kommer på besök”? Medans man då istället hellre vill kolla på en video som heter ” min elaka farmor kommer, Selma skriker så hon tappar andan” där undrar man ju direkt vad det är som gör att Selma skriker, är det för att farmor är elak eller? Nej denna rubrik kan istället betyda att farmor är elak genom att hon har tejpat för osthyveln och Selma skriker för att hon blir glad av något. Detta kallas för clickbite. En bra thumbnail är också att föredra, alltså den bild som visas på klippet innan du trycker för att kolla.

Populära Youtubers

Publicerad av den feb 17, 2019 i Media | Kommentarer inaktiverade för Populära Youtubers

Populära Youtubers

Youtube är en populär plattform idag där folk världen över gör roliga klipp och lägger upp, de filmar vloggar (man filmar sin dag till en video) istället för blogg (där man skriver ner sin dag) Vissa filmar när de åker och handlar, ska till frisören eller till och med föder barn. (mer…)

Din hemsida kan bli fantastisk

Publicerad av den jun 14, 2018 i Media | Kommentarer inaktiverade för Din hemsida kan bli fantastisk

Din hemsida kan bli fantastisk

Vad är det som trendar när det kommer till webbdesign under 2018? Det är vad många idag frågar sig och som tur är har vi svaren! På den här hemsidan har vi redan skrivit fler artiklar kring det här ämnet och för dig som vill veta vad du behöver göra för att skapa en så bra hemsida som möjligt så är de här artiklarna något du bör läsa. Med det sagt fortsätter vi med våra tips kring vad du ska tänka på för att få en så bra hemsida som möjligt.

(mer…)

Hur du ska designa din hemsida – del 2

Publicerad av den maj 29, 2018 i Media | Kommentarer inaktiverade för Hur du ska designa din hemsida – del 2

Hur du ska designa din hemsida – del 2

I den här artikelserien går vi igenom vad du som företagare måste tänka på när du utvecklar din hemsida. Då din hemsida är ditt skyltfönster så måste du se till att inreda det efter dina besökares behov. Det finns flera olika metoder och verktyg du kan använda dig av för att göra en så bra hemsida som möjligt. Men det finns vissa punkter som är särskilt viktiga. I den förra artikeln skrev vi om vikten av att använda en så bra rubrik, underrubrik och CTA som möjligt. Och med det sagt så fortsätter vi att skriva om varför du bör använda dig av en tydlig CTA.

(mer…)

Designa er hemsida – del 1

Publicerad av den maj 14, 2018 i Media | Kommentarer inaktiverade för Designa er hemsida – del 1

Designa er hemsida – del 1

Om du funderar på att designa om din hemsida och vill ha en hemsida som generar så mycket pengar som möjligt från din hemsida till din verksamhet så måste du göra det på rätt sätt. Då din hemsida är ditt företags skyltfönster till potentiella kunder så kommer de flesta av dina kunder att komma från din hemsida om du har en hemsida som fungerar på rätt sätt för rätt kunder. Trots det här så är det många företag som har problem med att skapa en hemsida som fungerar med det här. Att optimera en hemsida kräver noggrann planering från grunden som i slutändan ska leda till att ditt företag tjänar mer pengar. Men en hemsida ska inte bara tilltala en grupp människor utan den ska fungera som ett skyltfönster för alla typer av personer som kan vara intresserade av dina produkter. Därför så måste du bygga din hemsida efter ett tydligt syfte. Och för att göra det på ett sådant effektivt sätt som möjligt finns det vissa saker som du måste tänka på. I den här artikelserien går vi igenom några av de punkter som du måste tänka på när det kommer till att designa en hemsida som ska generera så mycket pengar som möjligt för ditt företag. (mer…)

Vad gör en fantastisk hemsida?

Publicerad av den maj 1, 2018 i Media | Kommentarer inaktiverade för Vad gör en fantastisk hemsida?

Vad gör en fantastisk hemsida?

Trender kommer och går även inom webbdesign. De förändras, och anpassas efter vad du som besökare kräver från dem. Varje år så lär sig marknadsförare något nytt när det kommer till en hemsida. Funktionella hemsidor som är anpassade efter sin marknad fungerar inte bara för sina kunder utan för flera olika potentiella kunder. Och i takt med att ny teknologi kommer fram så är de snabbt där för att testa hur de kan samverka med deras marknadsföring. Det här har blivit allt enklare i takt med att flera nya verktyg för att analysera besökare har kommit fram. Att A/B-testa sina hemsidor har blivit ett allt mer populärt fenomen när det kommer till att säkerställa att vad man visar upp för sina kunder är det vad de faktiskt söker.

(mer…)

Förstå den nya generationen

Publicerad av den apr 30, 2018 i Media | Kommentarer inaktiverade för Förstå den nya generationen

Förstå den nya generationen

Vi lever i en föränderlig värld och idag har de som kallas millennials kommit in i arbetsmarknaden. De är födda mellan 1980 och 2002, och består av en stor grupp människor. Men hur kan man enklast förstå dem för att hitta vad som tilltalar dem som grupp? (mer…)

Allt fler äldre använder internet

Publicerad av den apr 17, 2018 i Media | Kommentarer inaktiverade för Allt fler äldre använder internet

Allt fler äldre använder internet

Det händer spännande saker varje dag ute på internet. Och dagarna står aldrig still på någon av de många sociala medie-plattformarna vi använder oss av. (mer…)