Om influencer

Publicerad av

Att vara en influencer betyder att personen i fråga med sina sociala kanaler motiverar samt inspirerar sina “fans”. Dessa offentliga personer kan skriva om allt ifrån sin vardag och tankar som uppstår till vilka skor som är snyggast på marknaden just nu.

Ofta har influencers något att göra med rörliga eller icke rörliga bilder, genom dessa bilder erbjuds läsarna, eller fansen som man också kan kalla dem, en inblick i personen som är influencers liv. Dessa influencers har byggt upp ett starkt förtroende till sina läsare eller prenumeranter. Yrket att vara influencer har inte funnits jättelänge, utan har fullständigt blommat ut de senaste åren. Några av de allra största personer som blev influencers precis när yrket kom till i Sverige är Isabella Löwengrip, aka Blondinbella samt Kenza Zouiten som enbart går under namnet Kenza i influencer världen. När man är influencer kan man använda sig utav flera olika plattformar, det vanligaste var i början att blogga. Nu är även youtube samt instagram två mycket viktiga komponenter i yrket. Näst intill alla former av sociala medier är bra plattformar för influencers att arbeta med. Vad man även glömmer är att det oftast tar flera år att bygga upp en så trogen fanbase så att man kan leva på yrket.

Kända svenska influencers

Molly Rustas är en tjej ifrån Dalarna som fullständigt florerar i influencer branschen. Hon har precis köpt sig en 24 miljoners lägenhet med sin ganska så nya och rika pojkvän Ross. Denna tjej har bloggat flitigt sedan cirka 10 år tillbaka och har då byggt upp sitt nätverk av fans och trogna läsare. Man kan hitta Molly på hennes blogg, youtube kanal samt instagram. När hon blev en ordentligt stor influencer så har hon även gjort samarbeten med Safira där hon designat flertalet smyckeskollektioner. Nu i veckorna väntas även släppet av hennes kollektion av badkläder i samarbete med Chiquelle.

Bianca Ingrosso är en annan gigant inom influencer yrket. Bianca är ett kändisbarn med hög arbetsmoral. Denna tjej har varit i “the public eye” sedan hon var ett litet barn och utnyttjat detta genom att för flertalet år sedan slå in en fot i influencers branschen. Nu har hon byggt upp ett imperium. Man kan hitta Bianca på instagram samt youtube och på hennes blogg, som hon för tillfället tagit en paus ifrån då tiden inte räcker till. Dessutom så har hon en podd med sin bästis Alice Stenlöf, Har du sagt A får du säga B. Dessa kollegor hade nyligen en prisad live podcast där de fyllde Globen i Stockholm. Förutom att vara influencer är hon en entreprenör med egna företag, CAIA samt Bianca by Bianca Ingrosso.Förutom sina egna företag så har hon gjort flertalet design samarbeten med andra företag.

Maja Nilsson Lindelöf är en influencer som slagit igenom ordentligt senaste två åren. Hon är en livsstils och mode bloggare som man även kan hitta på instagram samt youtube. Hon har även haft en podcast med Sanna Dahlström, denna hette Livet på läktaren. Maja fick alldeles nyligen barn med sin make, Victor Nilsson Lindelöf, och har därför behövt skjuta upp många samarbeten med stora företag. Det ryktades om att hon skulle få designa en egen kollektion kläder med ett företag innan det blev känt att hon var gravid.