Pewdiepies karriär

Publicerad av

Pewdiepie föddes i Göteborg och var son till Lotta och Ulf Kjellberg. Han växte upp tillsammans med sin syster. Hans mamma är en f.d. chef för KappAhl och fick titeln som årets chef 2010. Hans pappa är VD för ett annat framgångsrikt företag. Under hans tidiga liv var Pewdiepie intresserad av konst och kunde sketcha populära karaktärer som Mario och Sonic the Hedgehog. Under sin skolgång skolkade han ofta för att spela TV-spel med sina kompisar. Pewdiepie menar att Sverige har en ”fantastisk gaming-kultur” för alla som är intresserade. 2018 tog han gymnasieexamen från Högre Samskola och påbörjade senare sina universitetsstudier inom industriell ekonomi. Men redan 2011 hoppade han av Universitetet.  

Utbildning

Han har senare kommenterat sitt beslut och menar att det var otroligt korkat att hoppa av. För att komma in på den utbildningen behövde man ha väldigt bra betyg, men av någon anledning var han lyckligare av att sälja korv och fortsätta skapa sina Youtube-videos. Flera har rapporterat att anledningen att han hoppade av sina Universitetsstudier var då han ville satsa helhjärtat på sin Youtube-karriär. Det är något han senare har förnekat och menar att det inte alls berodde på att han ville satsa på sina Youtube-karriär. Han menar att det vore dumt, och att det handlade om att han inte gillade att studera på Universitet. Att hoppa av sina studier för att satsa på en Youtubekarriär menar han skulle vara otroligt dumt. Han menade istället att han inte kunde relatera till någon på sin utbildning och kände sig utanför de han studera med. Och det var därför han hoppade av sina studier.

Älskar Photoshop

Pewdiepie har också berättat att han älskar Photoshop och ville under en period arbeta som grafisk designer. Det var även något han sysslade väldigt mycket med hellre än att gå till skolan. Som en del av sin talang för Youtube deltog han i en tävling i Europa där han vann en praktikplats som designer för en stor byrå i Göteborg. Men i slutändan fick han inte praktikplatsen varför han valde att fortsätta göra sina Youtubevideos.

Tidiga karriär

Under Pewdiepies tidiga karriär fokuserade han framföra allt på att göra Youtubevideos där han spelade spel som han reagerade på. Till skillnad från andra videos där folk spelade och recenserade spel, handlade hans om att dela spelupplevelsen med sina fans. Flera menar att, att kolla på hans videos är som att umgås med en kompis. Han började introducera sina videos på ett roligt, fjantigt sätt, något som gav honom extra uppmärksamhet. Pewdiepie fortsatte att spela spel under sin tidiga karriär och fokuserade framför allt på skräck- och actionspel. Framför allt gjorde han en lång serie där han spelade Amnesia: The Dark Descent och flera tillföljande varianter av det spelet. Han gjorde även vloggar från och med2011. Dessa vloggar gick under namnet fredagar med Pewdiepie. I takt med att hans kanal växte började han att skapa mer innehåll med ett bredare innehåll och flera olika teman. Även om han fortsatte att spela så började han även kommentera annat innehåll på Youtube så väl som nutidsfenomen.