Populära Youtubers

Publicerad av

Youtube är en populär plattform idag där folk världen över gör roliga klipp och lägger upp, de filmar vloggar (man filmar sin dag till en video) istället för blogg (där man skriver ner sin dag) Vissa filmar när de åker och handlar, ska till frisören eller till och med föder barn.

Två av de populäraste

Joakim Lundell (Jockiboi) och Jonna Lundell är nog en eller två av Sveriges största Youtubers, dock inte de populäraste.  Dessa två människor har inte haft en lätt start i livet alls, Joakim har under sin barndom blivit psykiskt och fysiskt misshandlad av familjemedlemmar, han har haft alkohol och knark beroende. Hans genombrott var väl egentligen år 2010 var med i Kungarna av Tylösand, det gick bara ut på att festa i stort sätt. Efter detta tog karriären fart sakta med säkert, 2013 blev han tillsammans med Jonna Lundell, de startade en Youtube kanal där alla klipp i stort sätt bara var pranks som det gjorde på varandra, det kunde vara allt från att raka av någons ögonbryn till att någon av dem var otrogna, de hade egentligen inga gränser för hur vågade pranken skulle få vara.  Joakim och Jonna blev 2016 nominerade till ”årets dolda kamera” och när de skulle gå upp på scenen och hämta sitt pris så gick Joakim ner på knä och Jonna svarade ja.

Två av de populäraste

Redan samma år gifte de sig och tiden fram till bröllopet filmades och visades sen på Viafree och TV3 -play.
2017 hade deras andra serie premiär, Jocke och Jonna möter, den handlade om att de två träffade olika kända personer, fick testa på deras liv, ställde 10 snabba frågor och bara umgås helt enkelt.
År 2017 köper Jocke och Jonna en lyxvilla i Norrköping för drygt 8,7 miljoner kronor, där började deras mardröm, när paret flyttade in och skulle påbörja en renovering av rummen upptäcks en massa dolda fel i huset, bland annat en stor vattenläcka ifrån ett element, denna vattenläcka går ner i garaget och jämns med väggen på väg ner också har hälsat på i elskåpet.  Från att ha planerat att byta lite tapeter, golv och sådär så fick de riva ut ett helt rum på övervåningen. Mitt i allt detta kaos så blir Jonna äntligen gravid efter 5 års försök, någon trimester in i graviditeten så upptäcks svartmögel i badrummet som ansluter till parets sovrum. Undervåningen spärras av med byggplats och provisoriska dörrar, allt för att Jonna ska kunna vara kvar i huset men inte på övervåningen.  Idag 2019 är de fortfarande inte klara med renoveringen men det börjar gå mot sitt slut. En dotter vid namn Lunabelle föddes 28 Oktober 2018, allt gick bra och Jocke och Jonna var redo med kameran och fångade denna dag på film och delade med sig av den på deras Youtube kanal. 1,5 miljoner visningar hittills och detta är det bästa som kunde hända dem.  Tyvärr är det inte alla som tycker det, falska anmälningar till Socialen, trakasserier utanför deras hem ja och mycket mer har de blivit utsatta för under hela deras verksamma liv på Youtube egentligen.