Vad gör en fantastisk hemsida?

Publicerad av

Trender kommer och går även inom webbdesign. De förändras, och anpassas efter vad du som besökare kräver från dem. Varje år så lär sig marknadsförare något nytt när det kommer till en hemsida. Funktionella hemsidor som är anpassade efter sin marknad fungerar inte bara för sina kunder utan för flera olika potentiella kunder. Och i takt med att ny teknologi kommer fram så är de snabbt där för att testa hur de kan samverka med deras marknadsföring. Det här har blivit allt enklare i takt med att flera nya verktyg för att analysera besökare har kommit fram. Att A/B-testa sina hemsidor har blivit ett allt mer populärt fenomen när det kommer till att säkerställa att vad man visar upp för sina kunder är det vad de faktiskt söker.

Mer än bara en adress

Därför är det så viktigt för dig som företagare att veta vad du måste göra för att få en så bra hemsida som möjligt. Din hemsida är nämligen inte längre bara en adress på internet som dina kunder kanske besöker. Utan idag är det en av de viktigaste platserna där du får nya kunder ifrån. Samt att det ofta är den första och mest kraftfulla presentationen för dina kunder. På den här hemsidan har vi skrivit flera inlägg om vikten kring att optimera sin hemsida för att göra det så enkelt som möjligt för dina kunder att ta del av dina tjänster.

Vikten av videomarknadsföring

Allt fler använder sig av videor i sin marknadsföring nu för tiden och det är ett kraftfullt verktyg för att visa sina kunder vad man gör på ett enkelt och underhållande sätt. En av de hetaste trenderna under året har varit att använda sig av virtuell verklighet och 360-graders videor. Så varför ska du inte integrera det i din hemsida? Fler och fler företag har börjat använda sig av det här då de förstår hur bra det fungerar för sina kunder. Så varför skulle inte du kunna göra detsamma? Det finns också flera olika sätt som man kan använda sig av videor för att förstärka sitt budskap. Nackdelen är att till skillnad från att använda sig av text så är det generellt dyrare att anlita någon för att producera en kort video. Men det kan vara ett bra komplement till en annars text- och bilddriven hemsida.

Högkvalitativa bilder

Det finns fördelar med att använda sig av stockphoto-bilder i flera olika situationer. Men de flesta besökare föredrar att se genuina, högkvalitativa bilder som tydligt skildrar er verksamhet och förstärker ditt budskap. Det får din hemsida att se mer seriös ut. Och då din hemsida är ditt skyltfönster så vill du göra den så bra som möjligt för dina potentiella kunder. Det finns faktiskt studier som visar hur hemsidor som använder sig av specialanpassade foton för sin hemsida säljer mer. Och det är så vi människor fungerar. Vi gillar inte att se återkommande foton på hemsida efter hemsida. Utan istället vill vi se någonting nytt och fräscht för varje hemsida vi besöker. Så håll i åtanke att dina bilder säger mycket mer än du kanske tror.